Clickmed
programare rapida la medic

Piept de pui umplut cu branza de capra

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014
Piept de pui umplut cu branza de capra

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

In cazul ulcerului, mancarea trebuie sa fie preparata, astfel incat sa nu stimuleze productia de acid gastric si sa faciliteze deplasarea prompta a alimentelor in stomac.

Prajelile si rantasurile sunt de evitat pe cat posibil.

Urmatoarea reteta este savuroasa si usor de tolerat de catre bolnavii diagnosticati cu ulcer.

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri otet balsamic
  • 60 grame branza de capra maruntita sau rasa
  • 2 linguri busuioc proaspat, taiat marunt
  • un praf de sare
  • 170 grame piept de pui, taiat in doua jumatati egale
  • un praf piper
  • un sfert de lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

  1. Incalziti o lingurita de ulei intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati-le cateva minute, amestecand constant.
  3. Transferati-le intr-un bol si turnati deasupra trei sferturi din cantitatea otetului balsamic.
  4. Adaugati branza, busuiocul si sarea si amestecati bine.
  5. Sectionati fiecare jumatate a pieptului de pui (astfel incat sa obtineti un buzunar) si umpleti-le cu umplutura de branza.
  6. Asezonati puiul cu sare si piper.
  7. Incalziti o lingurita de ulei in tigaia antiaderenta la foc mediu.
  8. Adaugati puiul umplut in tigaie si lasati-l la gatit cate 6 minute pe fiecare parte.
  9. Serviti preparatul imediat, dupa ce se raceste suficient.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate