Clickmed
programare rapida la medic

Supa toscana de fasole alba

Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2015
Supa toscana de fasole alba

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: redusa

Supa toscana de fasole alba este un preparat bogat in fibre alimentare, care trebuie sa se regaseasca in cantitati generoase in alimentatia bolnavilor de ciroza hepatica. Intrucat in aceasta afectiune se recomanda dozarea atenta a aportului de proteine, portiile consumate trebuie sa fie moderate.

Ingrediente:

  • 400 grame fasole alba, lasata la inmuiat peste noapte
  • 1 lingurita sare
  • 1,5 litri apa
  • 1 frunza de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa galbena, taiata marunt
  • 3 morcovi, curatati de coaja si feliati
  • 6 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 praf de piper
  • 1 lingura de rozmarin proaspat
  • 120 ml supa de legume

Mod de preparare:

Puneti fasolea intr-o oala mare, adaugati o jumatate de lingurita de sare, apa si frunza de dafin. Acoperiti oala cu un capac si, dupa primul clocot, dati focul la mic si lasati fasolea sa fiarba circa o ora. Indepartati apoi dafinul si transferati fasolea scursa intr-un bol.

In oala in care ati fiert fasolea, incingeti uleiul de masline si sotati ceapa si morcovul circa 6-7 minute. Adaugati usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul, fasolea si supa de legume in oala (mai turnati apa, daca este necesar). Lasati supa pe foc inca 5 minute, cat sa mai dea in clocot. Serviti preparatul cu crutoane.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate