Rulada din orez si mere
Actualizat la data de: 16 Decembrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Retetele pentru gastrita pot fi la fel se gustoase, tentante si aromate precum cele obisnuite, iar rulada din orez si mere este o dovada clara a potentialului savuros al preparatelor dietetice.
Ingrediente
- 100 g de mar ras
- 200 g de lapte
- 1 ou
- 40 g de unt proaspat
- 20 g de zahar
- 50 ml de apa plata
Mod de preparare
- Spalati orezul si tamponati-l cu un prosop curat pentru a se usca.
- Macinati-l cu ajutorul unei rasnite pana cand devine foarte fin si puneti-l la fiert in lapte.
- Asteptati sa clocoteasca pana cand capata consistenta unei budinci si adaugati un sfert din cantitatea de unt, zaharul si oul, amestecand constant pentru a omogeniza compozitia.
- Lasati pasta rezultata la racit si apoi intindeti-o pe o fasie de tifon, astfel incat sa nu depaseasca 1,5 cm in grosime.
- Adaugati merele rase si rulati pentru a obtine o rulada.
- Ungeti o tigaie cu putin unt, adaugati apa si puneti rulada la inabusit in ea timp de 10 - 15 minute, acoperind-o cu un capac.
- Serviti rulada calda, cu untul ramas topit deasupra.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Indicele glicemic al alimentelor
- Totul despre Endoscopia Digestiva Superioara
- Cum sa calculati aportul zilnic de carbohidrati
- Cereale integrale pe care este bine sa le consumati
- 9 alimente care ajuta la tratarea rapida a racelii
- 8 moduri eficiente de a va tine sub control greutatea
- Beneficiile apei asupra detoxifierii ficatului
- Cele mai bune remedii non-invazive pentru constipatia bebelusului
- Dieta de vara - alimente secrete
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare