Pui cu sos de papaya
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: medie
Puiul cu sos de papaya este o reteta usoara, savuroasa si sigura pentru consum in insuficienta cardiaca.
Datorita ingredientelor sale sanatoase si a modului dietetic in care este gatit, preparatul poate fi inclus si in dieta persoanelor cu intoleranta la lactoza, afectiuni renale, boala de reflux gastroesofagian si sensibilitate la gluten.
Ingrediente:
- 300 grame papaya bine coapta
- 1 lingurita ulei din seminte de struguri
- 1 lingurita de miere
- 1 jumatate lingurita ghimbir
- 1 praf de nucsoara
- 1 praf de scortisoara
- 1 praf de piper negru
- 40 grame nuci caju crude (neprajite si fara sare)
- 1 piept de pui fara piele, dezosat
Mod de preparare:
Procesati pulpa de papaya in blender, apoi adaugati uleiul, mierea, ghimbirul, nucsoara, scortisoara, sare si piperul si amestecati bine.
Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, imprastiati nucile caju pe fundul acesteia, apoi asezati pieptul de pui taiat fasii subtiri si intindeti deasupra carnii sosul de papaya. Coaceti preparatul 20-25 de minute si serviti-l imediat.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje
- Tu stii ce consumi? Dragos Patraru expune chinul de neimaginat prin care tre ...
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce
- SOS pielea ultra uscata
- Cum abordezi problema greutatii puiului tau
- Pui miere in ceaiul fierbinte? Iata cat de toxic este
- SOS, deficitul de vitamina D!
- Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete!
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare